„imádom a munkámat”

Vendéglátós családban nőttem fel, ami további szakmai sorsom megpecsételte. A korábbiakban számos kereskedelmi és vendéglátóipari egységet nyitottam és üzemeltettem. Mivel nem találtam olyan szakembert az egységeimhez, aki teljes egészében átlátta volna a HACCP rendszert és tanácsot tudott volna adni az úgynevezett kiskapukról, vagyis nem csak jogszabályok felől tudná megközelíteni a dolgokat elhatároztam, hogy kitanulom magam a szakma minden fortélyát.


2010-től 9 évig közigazgatásban is dolgoztam felsővezetőként, így ez idő alatt rálátásom volt az egységek engedélyeztetésének másik oldalára is.

Szakmai tapasztalatom és tudásom 2019-ben csúcsosodott ki, amikor kereskedelmi és vendéglátóegységek nyitásához szükséges engedélyeztetéssel, valamint ezek tanácsadásával, HACCP rendszerek kidolgozásával kezdtem foglalkozni.

Sok HACCP-s szakembert ismerek, de míg ők többnyire a jogszabályok felől közelítik meg az adott szituációkat, addig én átlátom a pult mögött állók nézőpontjait is, hisz korábban 20 évet töltöttem el a másik oldalon.


Nagyon jó kapcsolatot ápolok számos élelmiszerbiztonsági munkatárssal és elégedettséggel tölt el, mikor egy- egy ellenőrzés után visszajelzést kapok, hogy teljesen rendben volt az általam felügyelt egység. Én nem vagyok híve a HACCP-s kézikönyv postán való elküldésének, aki soha nem látta az egységet, csakis a pénzt látja az ügyfelében. Mindig átnézem a teljes egységet A-tól Z-ig, ez mindennek az alapja.  A „szigorúságom” és fegyelmezettségem mind az ügyfelek javát szolgálja.  Sokan éppen ennek köszönhetik, hogy elkerülték súlyos bírságokat.

Jelenleg a szerződött partnereim száma 300 felett van, amelyre nagyon büszke vagyok, mert mind ajánlás útján keresett fel. Eddig nem volt különösebb reklámfelületem, weblapom, de most 2022-re éppen ideje, hogy az én látóterem is kicsit bővüljön, valamint szolgáltatásaim elérjenek több olyan vállalkozást, ahol szükség lehet a segítségemre, munkámra.

Számomra nagyon fontos a partnerekkel való jó kapcsolat, a folyamatos kontakt, a folyamatos tájékoztatás nyújtás az épp megváltozott jogszabályokról. Részben ezért hoztam létre a HACCP-s facebook csoportomat is, hogy minden ügyfelem, aki csatlakozik a csoporthoz a lehető leggyorsabban tudjon értesülni az aktuális változásokról.